GÜNCEL

HAK-PAR’lı genç İbrahim Aslan için Hamburg ve Bremen’de taziye yapıldı

Dengê Kurdistan / Hamburg

3 Mart 2014 tarihinde seçim çalışmaları esnasında Kovancılar-Bingöl yolu üzerinde meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden HAK-PAR’lı gençlerden İbrahim Aslan’ın (22) Almanya’nın Hamburg ile Bremen şehirlerinde taziyesi yapıldı.

15 Mart’ta Bremen KOMKAR Derneği’nde yapılan taziyede İbrahim Aslan’ın dayısı Nusreddin Etdöğer, 16 Mart’ta Hamburg KOMKAR Derneği’nde yapılan taziyede de dayısı Mehmet Etdöğer hazır bulundu. Her iki taziyeye de gün boyu çok sayıda insan uğradı ve başsağlığı dileklerinde bulundular, dualar okudular.
İbrahim Aslan, HAK-PAR Kovancılar İl Genel Meclisi Adayı Emrullah Etdöğer’in de yeğeni idi. Acı kaza 3 Mart akşamı Kovancılar’a bağlı Hoşmat Köyü yakınlarında İbrahim Aslan’ın kullandığı minibüsün karşı yönden gelen otomobil ile kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelmişti. Minibüsü kullanan İbrahim Aslan ile otomobildeki aynı aileye mensup Nesim Demir, eşi Nazime Demir ve çocukları Mesut ile Kübra da olay yerinde hayatını yitirmişlerdi. Minibüste olan Yunus Yüksel ile otomobildeki diğer bir kişi ise yaralı olarak kurtulmuş ve hastahaneye kaldırılmışlardı. Minibüs, HAK-PAR Kovancılar İl Genel Meclisi Adayı Emrullah Etdöğer’in seçim çalışmaları nedeniyle köyleri dolaşmakta idi. Demir ailesi ise Muş’tan Kahramanmaraş’a gitmekte idiler.

Bu acı kazada genç yaşında hayatını yitiren HAK-PAR’lı genç İbrahim Aslan yakınlarının, çevre köylülerin ve Elazığ, Diyarbakır ve Dersim’den gelen HAK-PAR’lı arkadaşlarının oluşturduğu kalabalık bir kitle tarafından kendi köyünde toprağa verildi. Demir ailesinden vefat eden dört kişi ise Muş’a götürülüp köylerinde defnedildiler.

About Post Author