GÜNCEL

Hak ve Özgürlükler Partisi/ HAK-PAR Parti Meclisi 1 Nisan 2023 tarihinde Ankara Genel merkez de toplanarak, gündemindeki konuları görüştü ve aşağıdaki açıklamayı kamuoyu ile paylaşmayı kararlaştırdı. Basına ve Kamuoyuna

Hak ve Özgürlükler Partisi/ HAK-PAR Parti Meclisi 1 Nisan 2023 tarihinde Ankara Genel merkez de toplanarak, gündemindeki konuları görüştü ve aşağıdaki açıklamayı kamuoyu ile paylaşmayı kararlaştırdı.
Basına ve Kamuoyuna
HAK-PAR Kürt halkının sesi olacak.
Türkiye’de seçmenler 14 Mayıs 2023 tarihinde hem cuhurbaşkanını, hem de 600 milletvekilini seçmek üzere sandığa gidecek.
Ne yazık ki Türkiye’yi yönetmeye talip olan cumhurbaşkanlığı adayları, Kürt sorunu, Alevi sorunu gibi önemli toplumsal problemleri es geçerek, her hangi bir çözüm projesi sunmadan, Kürt karşıtlığı üzerinden kutuplaştırdıkları seçmenlerden oy istemekteler.
Birinci turda adaylardan biri yeterli çoğunluğu sağlayamaması halinde, cumhurbaşkanlığı seçimleri tekrarlanacak.
HAK-PAR Parti Meclisi, 14 Mayıs seçimlerinde Kürt karşıtı ırkçı şöven söylemlerle bir biriyle yarışan 4 adaydan hiçbirine, destek olmayacaktır.
HAK-PAR ise bu süreçte, Kürt halkının varlığının Anayasal olarak tanınması, ana dilde eğitim hakkının tanınması, Kürtçenin, Türkçenin yanı sıra resmi dil olarak kabul edilmesi, federal çözümün olanaklarının yaratılması ile meşru, demokratik haklarının garanti altına alınması başta olmak üzere, tüm özlem ve taleplerini esas alan bir siyaset izleyecektir.
HAK-PAR ; “Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek dil,” söylemleriyle, daha ceberut, üniter bir yapıyı, tek adam rejimini sürdürmek isteyen, hem sınırları içinde, hem de sınırları dışında Kürtlerin meşru haklarını elde etmelerini beka sorunu olarak algılayıp saldıranları da, ulusal kahramanlarımıza, değerlerimize, sembollerimize hakaretler yağdıran iktidar blokunu da, Kürt karşıtlığı konusunda iktidar bloğu ile yarışan muhalefet blokunu ve adaylarını da umut olarak göstermeyi de ret etmektedir.
HAK-PAR, Çağdaş anlamda demokratikleşmeden, gerçek bir laiklikten, insan haklarından, kadınların eşitlik mücadelesinden yanadır ve ötekileşitirilen tüm toplumsal kesimlerin de meşru taleplerinin savunucusu olacaktır.
HAK-PAR; Halkımızı sandığa gitmeye, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde boş oy kullanarak protesto etmeye çağırmaktadır.
Sandıklarda cumhurbaşkanlığı seçimleri için çıkacak anlamlı protesto oyları iktidar için çırpınan adayların politikalarını gözden geçirmeye sevk edecektir.
İnanıyoruz ki 30 milyonu aşkın bir nüfusa sahip Kürtlerin meşru haklarına karşı düşmanca tavır alan, kayıtsız kalan her aday politik olarak kendi sonunu da hazırlayacaktır.
Parti Meclisimiz, seçimlerin ikinci tura kalması halinde, Cumhurbaşkanı adaylarının Kürt halkının özlem ve taleplerine karşı göstereceği tavıra, ortaya koyacakları projelere bakarak politikasını güncelleyecektir.
Milletvekilliği seçimlerini de bir kez daha değerlendiren Parti Meclisimiz;
Tüm halkımızı, Kürt halkının kollektif taleplerini merkeze alan tek parti olan HAK-PAR’a oy vermeye çağırır.
Çünkü HAK-PAR, hiç bir partiye, bloğa eklemlenmeden, çağdaş, demokratik politikalarıyla, Demokrasi dışı rant bloklaşmalarının, baskıcı, otoriter zihniyetin, ırkçı, şoven anlayışların, Kürt karşıtı politikaların, karşısında duracak, halkımızın taleplerinin savunucusu olacak; barışçıl mücadeleyi, diyaloğu esas alan özgürlükçü, demokrat adayları ile seçimlere katılacak ve yeni bir siyaset tarzını egemen kılacaktır.
HAK-PAR Kürt halkının meşru taleplerini alanlara taşıyacak, sesi olacaktır.
1 Nisan 2023
HAK-PAR Parti Meclisi

About Post Author