GÜNCEL

HAK-PAR Adana İl Kadın Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı

HAK-PAR Adana İl Kadın Komisyonu

8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı

‘Eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren tüm kız kardeşlerimizi kucaklıyoruz.’
HAK-PAR Adana İl Örgütü Kadın Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir gece düzenledi.
Adana Seyhan ilçesin Onur mahallesinde Genç Restoranda gerçekleştirilen geceye HAK-PAR Merkezi Kadın Komisyonu başkanı Selvi Aslan Öztürk, Adana il başkanı Süleyman Kart ve Başkanlık kurulu üyesi Arif Sevinç’ te katıldı.
8 Mart 2025 tarihinde yapılan ve saat 18’00’de başlayan gecenin açış konuşmasını Adana il Kadın Komisyonu Başkanı Dersim Deniz Kart yaptı.
Geceye Genel Başkan Duzgun Kaplan ‘da bir mesaj göndererek, başta ‘Eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren Kürt kadınları olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı, HAK-PAR Adana il kadın komisyonunun gerçekleştirildiği geçeye başarı dileklerini iletti..’
Geceye HAK PAR Genel başkan yardımcıları İlhan Çetin, Şirin Timur ve Cihan Baykara’da mesaj göndererek dayanışma dileklerini sundular.
Gecede bir konuşma yapan Selvi Aslan Öztürk’te tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı.
‘Özelde Kurdistan’ın dört parçasındaki genelde dünyanın her yerinde yaşayan sevgili kız kardeşlerimiz, bizler HAK-PAR’ın kadın hareketi olarak bir 8 Mart’ı daha, eşitlik ve özgürlük mücadelesi ile kucaklamanın haklı gururu ile hepinizi sevgiyle selamlıyoruz’ diyerek başladığı konuşmasında 1919 da kurulan Kürt Kadınları Teali Cemiyeti’nin açılış konuşmasından bir paragraf okudu ve
‘Onlar bugün de biz Kürt kadınlarının mücadelesine ışık tutuyorlar.
Bugün 8 Mart.
Tüm dünyada kadınlar bugünü özgürlük ve eşitlik mücadelesinin meşalesi haline getirmiş bulunuyor.
Ulusal, sınıfsal ve cinsel baskı altındaki Kürt kadınları da tüm olumsuz koşullara rağmen sömürgeci tahakküme, emeğinin sömürülmesine ve hayatın her alanına sirayet eden erkek egemen zihniyetin yarattığı eşitsizliğe karşı geçmişten bugüne direniyor ve haklı mücadelesini sürdürüyor. Dedi.
Geçmişten günümüze halka öncülük eden Kürt kadınlarından örnekler veren Selvi Aslan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü;
‘Yıllardır çok kimlikli ve kültürlü bu topraklara dayatılan eril, tekçi ve baskıcı anlayışının getirdiği savaş ortamı hepimizin kadın ve çocuklarını yeterince ziyan etmiş, sonu gelmeyen acılara boğmuştur.
Savaşların en büyük kurbanları daima kadın ve çocuklardır.
Barışı ve huzuru inşa etmek de en çok kadınların talebidir.
Kalıcı bir barışı da eşitlikçi özgürlükçü bir düzeni de hep birlikte inşa edebiliriz.
Bunun için öncelikle Türkiye yeni sivil bir anayasa ile federal tarzda yeniden yapılanmalı, Kürt meselesi eşitlik temelinde adil bir çözüme kavuşturulmalıdır.
Kürtçe de Türkçenin yansıra resmi dil olmalı, anadilde eğitim gibi halkımızın meşru kolektif hakları teslim edilmelidir.’
‘‘Kadın kadının yurdudur’ anlayışıyla haklı ve meşru taleplerimizi ortaklaştırarak kucaklaşabilir, rutin hale gelmiş kadın cinayetiler ile kadın mezbahalarına dönmüş Türkiye’de, kadın düşmanı zihniyete karşı ortak mücadele alanları, sığınabileceğiniz bir ‘kadın vatanı ‘yaratabiliriz.
Bir 8 Mart’ta daha, ülkemizde hem kimlik hem statü hem cinsiyet eşitlenmesi için mücadele veren Kürt kadınlarını ve dünyanın her köşesinde eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren tüm kız kardeşlerimizi kucaklıyor, o kutlu gün gelene kadar pes etmeden kadın kararlığı ve azmiyle mücadele edeceğimizi onurla dünyaya haykırıyoruz!
Adana İl Örgütünün düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gecesi Kürtçe müzik ve halaylar eşleğinde geç saatlere kadar devam etti.
08.03.2025

HAK-PAR Basın Bürosu

Video Link aşağıda

About Post Author