GÜNCEL

HAK-PAR Diyarbakır‘da bir grup iş adamıyla görüştü.

HAK-PAR Diyarbakır‘da bir grup iş adamıyla görüştü.

HAK-PAR Genel Başkanı Refik Karakoç, Genel başkan yardımcıları Abdullah Çelebi, İhsan Durak ve Parti Meclisi üyesi Reşat Tunç’tan oluşan heyet, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde bir grup iş adamıyla bir araya geldi.

 


Uzun bir süredir Diyarbakır’da farklı sivil toplum kuruluşları ve bölgenin kanaat önderleriyle diyalog geliştirmek, görüş alışverişinde bulunmak amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, 25.01.2017 tarihinde, bu kez bölge ekonomisinde önemli bir ağırlığı olan Organize sanayi bölgesi iş adamaları ziyaret edildi.


Ziyarette Genel Başkanımız Refik Karakoç Ortadoğu’da özellikle Irak ve Suriye’de süren savaşın, Türkiye’ye etkilerini anlattı. Kürt sorununun Ortadoğu’nun en kilit sorunu olduğunu, bu sorun çözümlenmeden bölgenin istikrara ve barışa kavuşamayacağının altını çizdi.

Türkiye’de Kürt sorununun çözümü konusunda parti politikalarını özetleyen Karakoç “HAK-PAR çözüm için federasyonu savunuyor” dedi.


Şiddete dayalı politikaların Kürtlere, ekonomiye ve siyasal hayata yansıyan tahribatının da konuşulduğu sohbette, Türkiye’nin en öncelikli gündemi haline getirilen anayasa değişikliği tartışmaları hakkında da görüş alış verişinde bulunuldu.


Ziyaret karşılıklı iyi niyet temennileriyle son buldu.


Hak ve Özgürlükler Partisi
HAK-PAR Basın Bürosu.

About Post Author