GÜNCEL

İngiltere Elçiliğinden HAK-PAR Genel Merkezine ziyaret

İngiltere Elçiliğinden HAK-PAR Genel Merkezine ziyaret

İngiltere elçiliği siyasi işler ve insan hakları biriminden sorumlu Alfred Le Prevost HAK-PAR Genel Merkezini 1 Eylül 2016 tarihinde ziyaret etti. Alfred Le Prevost HAK-PAR Genel Başkanı Refik KARAKOÇ ve Genel Başkan Yardımcıları Necati BAYRAM ve Derviş KORKMAZ tarafından karşılandı. Verimli bir sohbet ile bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi verildi.

Sayın Alfred Le Prevost ile genel siyasi konjüktör ile Kürdistan’da son zamanlarda yaşanan şiddet olayları ile ilgili partimizin görüş/düşünce ve çözüm önerilerine ilişkin sorular sordu.

HAK-PAR Genel Başkanı Refik KARAKOÇ, Sayın Alfred’e HAK-PAR’ın Kürt sorununun çözüm önerilerini ve Ortadoğu’da yaşanan savaşa ilişkin geniş bir açılamada bulundu.

HAK-PAR Genel Başkanı Refik KARAKOÇ; “Partimizin ülkemizde bulunan önemli sorunlara çözüm öneren ve projeleri olan, Demokratik ve Özgürlükçü bir Partidir. Seçimlere katılma hakkı olan ve iradesini içinde barındıran Kürt sorunu ve alevi sorununa en net projeler sunan tek partidir. Programımız çağdaş demokratik bir program olup, başta Kürt ve Alevi sorunu olmak üzere, Emek, Kadın, Çocuk, Çevre ve diğer sorunlara çözüm öneren bir partidir.

Biz; Kürt sorununu Türkiye’de Demokratik Federasyonla çözüleceğini savunan ve bunu proğraına koyup projelendiren tek partiyiz. Ülkedeki sorunların demokratik yol ve yöntemlerle çözüleceğine inanıyor ve savunuyoruz. PKK’nin kullandığı silahın bu ülkede yaşayan herkese zarar verdiğini en fazla da Kürt Halkına zarar verdiğini düşüncesindeyiz. Bu nedenle PKK’nin bir an önce fakatsız, amasız silahları bırakmasını istiyoruz. Hükümetin de bir an önce Kürt sorununa ilişkin cesur adımlar atmasını talep ediyoruz. Savaşın ve çatışmanın sorunları daha da ağırlaştırdığının her kes farkında. Silahların sustuğu demokratik ortamda çözümün daha rahat olacağına kuşkumuz yok.

Savaşın şiddetin olmadığı bir Ortadoğu coğrafyası yaratmak en büyük dileğimizdir. Çünkü Ortadoğu’da yaşanan savaşlardan en çok, başta Kürt Halkı olmak üzere tüm Ortadoğu Halkları etkilenmekte ve görmektedir. Ölümlerin kaçınılmaz olduğu savaş alanlarında en çok etkilenen çocuklar ve kadınlardır. Bu savaşların kader olmadığı herkesçe bilinmelidir. Bölgede aktör ve aktif olan güçler bir an önce orta doğuyu DAİŞ terör örgütünden temizlemelidir. Birleşmiş milletler ise bir an önce bölge aktörlerine gerekli baskıyı yapıp diyalog yoluyla bölgedeki sorunlara çözüm bulmak için çaba göstermelidir ” dedi.

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PARTİSİ
BASIN BÜROSU

About Post Author