GÜNCEL

Özgürlük ve Barış Yürüyüşü Van-Tatvan Etabı

Burkay: HAK-PAR Örgütlenme Planında Atak Yaptı

HAK-PAR’ın Özgürlük ve Barış Yürüyüşü devam ediyor. Geceyi Ağrı’da geçiren partililer bugün sabah Parti otobüsü ve ona eşlik eden araçlarla, konvoy halinde Hamur, Patnos ve Erciş üzerinden Van’a geçtiler. Öğle vakti parti marşı, Kürtçe müzik ve Kürtçe-Türkçe anonslarla şehre girildi ve Van halkı selamlandı.

Heyet kentin girişinde Van İl yönetimi ve Partililer tarafından karşılandı. Cumhuriyet Caddesi girişinde otobüsten ve araçlardan inen heyet cadde boyunca HAK-PAR amblemli ve “Özgürlük ve Barış Yürüyüşü” yazılı gömlekleriyle, bildiriler dağıtarak Parti binasına kadar yürüdü. Kürtçe ve Türkçe olarak okunan ve HAK-PAR’ın mesajlarını kitleye ileten anons insanlar tarafından ilgiyle izlendi ve Van Halkı heyete sıcak bir ilgi gösterdi.

Parti binasında Partililerle ve konuklarla bir süre sohbet edildikten sonra Tatvan’a geçmek üzere yola çıkıldı.

Parti konvoyu öğleden sonra saat 14 sıralarında Tatvan’a ulaştı ve Tatvan halkı tarafından sıcak bir ilgiyle karşılandı. Yine parti marşı, Kürtçe müzik ve anonslar eşliğinde kentin ana caddesinden geçilerek ve bildiriler dağıtarak Parti binasının önüne gelindi. Burkay orada Parti otobüsünün üzerinden kitleyi selamladı. Burkay, Kürtçe olarak başladığı konuşmasını daha sonra Türkçe olarak sürdürdü. 14 ili kapsayan yürüyüşün anlamına değindi, HAK-PAR’ın politik görüşlerini özetle anlattı ve yaklaşan seçimlerden söz ederek halktan destek istedi.

Daha sonra HAK-PAR Tatvan İlçe Teşkilatı’nın açılışı yapıldı. Burkay Kurdeleyi keserken Partilerinin son bir yıl içinde örgütlenme planında atak yaptığını, yeni birçok il ve ilçede örgütlendiğini, bunlar arasında Tatvan, Cizre, Ömerli ilçelerinin yanı sıra, Mardin, Batman, Antep, Dersim ve Manisa illerinin de olduğunu söyledi. Burkay şöyle dedi:

“Halkın partimize artan ilgisi nedensiz değil. Biz halkın taleplerinin sözcüsüyüz. Biz Kürt sorunu başta olmak üzere ülkenin tüm önemli sorunlarının eşitlik ve adalet temelinde çözümünü istiyoruz. Biz önemli bir partiyiz, çünkü özgürlük, demokrasi ve değişim istiyoruz. Bugün Tatvan ilçe teşkilatımızı açıyoruz. İlçeyi örgütleyen arkadaşları kutlarım. Şimdi bu başarıyı yaklaşan seçimlerdeki başarılarla taçlandırmalıyız.”

Daha sonra Parti binasına geçilip partililer ve konuklarla sohbet edildi.

HAK-PAR heyeti yarın da yürüyüşünü Bitlis, Batman ve Diyarbakır yönünde sürdürecek.

31 Ekim 2013

HAK-PAR Haber Merkezi

About Post Author