Burkay: “Gelin el ele verip kaderimizi değiştirelim!”
Hak ve Özgürlükler Partisi’nin 27 Ekim’de başlattığı “Özgürlük ve Barış Yürüyüşü”nün bugün (30 Ekim 2013) Karakoçan-Ağrı etabı gerçekleşti.
Geceleyin Karakoçan İlçe Merkezi ve Sarıcan beldesinde konaklayan HAK-PAR heyeti, sabahleyin ilk olarak Sarıcan beldesinde halkla merhabalaştı. HAK-PAR Genel Başkanı Burkay ve arkadaşları belde halkı tarafından büyük ilgiyle karşılandılar.
Burkay daha sonra belediye önündeki meydanda halka seslendi. “Barış ve Özgürlük Yürüyüşü”nün anlamına değinerek şöyle dedi: “Öyle bir dönemden geçiyoruz ki halk olarak hem barışa, hem özgürlüğe ihtiyacımız var. 30 yıllık çatışma döneminden sonra silahlar sustu, umarım bir daha çatışma ortamına geri dönmeyiz ve artık kan dökülmez. Hükümet de Kürt halkının haklarını tanımak için cesur ve kapsamlı adımlar atmalı. Büyük sorunlar büyük adımlarla çözülür.”
Burkay Sarıcan köyünden olan ve yıllar önce karanlık eller tarafından Almanya’nın Hannover kentinde şehit edilen yoldaşı Ramazan Adıgüzel’i de anarak şöyle dedi: “Bu yiğit insan ne yazık ki aramızdan çabuk ayrıldı; sağ olsa kuşku yok, o da bugün burada olacaktı. Bunun üzerine kitleden “Şehid namırın” sesleri yükseldi.
Heyet daha sonra Parti otobüsü ile Kürtçe müzik ve Kürtçe-Türkçe anons eşliğinde İlçe Merkezi Karakoçan’a geçti. Burkay burada da otobüsün üstünden halka seslendi. Kürtçe olarak başladığı konuşmasını Türkçe sürdürdü ve Partilerinin temel politikalarını özetle dile getirdi. “Biz halkın haklı taleplerinin sözcüsüyüz,” dedi. Daha sonra yaklaşan yerel seçimlerden söz ederek şöyle dedi:
“Seçimlere mümkün olan en geniş alanda katılacağız. Ülkenin temel sorunlarının çözümü için, özgürlük ve barış için gelin el ele verelim, kaderimizi değiştirelim!” dedi.
Daha sonra Burkay ve arkadaşları kent içinde yürüyerek esnafla merhabalaştılar, parti bildirisini dağıttılar ve sıcak bir ilgiyle karşılandılar.
HAK-PAR heyeti daha sonra Bingöl ve Muş üzerinden Ağrı’ya hareket etti. Ağrı’ya akşam karanlığında, Kürtçe ve Türkçe anons eşliğinde giren HAK-PAR heyeti kent içinde yürüyerek halkla merhabalaştı ve bildiri dağıttı. Heyet Ağrı halkı tarafından da sıcak bir ilgiyle karşılandı.
Daha sonra Parti’nin Ağrı İl Merkezi’ne geçildi ve orada partililer ve konuklarla sohbet edildi.
Geceyi Ağrı’da geçirecek olan heyet, yarın Van’a hareket edecek.
HAK-PAR Haber Merkezi
30 Ekim 2013