GÜNCEL

Cesetler üzerine, demokratik bir gelecek inşa edilemez

Çınar ve Sultanahmet eylemlerini kınıyoruz.

Cesetler üzerine, demokratik bir gelecek inşa edilemez

İŞİD tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen ve şiddetle kınadığımız Sultanahmet saldırısının ardından bir saldırı haberi de Çınar’dan geldi.

Bu kez PKK tarafından gerçekleştirilen eylem Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde gerçekleşti.

Çınar’da, Polis lojmanlarının da arasında bulunduğu emniyet binasına yapılan bombalı, roket atarlı saldırılarda 1 polis ve aralarında 4 aylık bir bebeğin de bulunduğu 5 kişi yaşamını yitirdi, 39 kişi ise yaralandı.

 

 

Saldırı sırasında emniyet binası yakınındaki 2 katlı bir ev de yıkıldı, çok sayıda iş yeri tahrip olmuştur.

Geri kalmış ve Ortadoğu ülkelerinde, çeşitli terör örgütlerince gerçekleştirilen bu tür eylemlerin, Kürdistan’da da sahnelenmesi, Kürt kentlerinin de viraneye dönüşmesine vesile olacak, Kürt halkını değil sadece sömürgeci bölge devletlerini sevindirecek bir eylem tarzıdır.

Silahsız sivillerin, masum insanların zarar görmesine yol açan eylemler asla kabul edilemez

Bu saldırı da hiç bir şekilde mazur gösterilemez.

Cesetler üzerine, kan üzerine, yıkıntıya dönüştürülen kentler üzerine demokratik bir gelecek inşa edilemez.

Yarattığı acı ve gözyaşının yanı sıra, demokratik mücadele zeminini de tahrip eden bu tür eylemler Kürt sorununun çözümüne hizmet etmemektedir.

Halkımızı iki ateş arasında bırakarak büyük mağduriyetler yaşamasına, evlerini, barklarını terk etmesine neden olan bu türden eylemlerden ancak iç savaş heveslileri, kandan ve şiddetten beslenenler mutlu olabilir.

Şehirlerin savaş alanına dönüştürülmesini, sivil halkın yaşadığı mahallelerin, hendek ve barikatlar ile çevrilerek, bombalar, silahlı güçler yerleştirilerek çatışma alanına çevrilmesini doğru bulmadığımız gibi, bu türden şiddet eylemlerini de kınıyoruz,

Şiddet, sadece halka acı veren, sorunların barışçıl demokratik yollarla çözümünü engelleyen, acıyı ve nefreti çoğaltan çıkmaz bir yoldur.

Bu yoldan daha, büyük tahribatlar yaratılmadan bir an önce dönülmelidir.15.01.2016

 


NECATİ BAYRAM          

 

GENEL BAŞKAN VEKİLİ

        

About Post Author