GÜNCEL

YETER POLAT’A YÖNELİK POLİS ŞİDDETİNİ KINIYORUZ

BASINA VE KAMUOYUNA

Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Yeter Polat’ın İstanbul Gülsuyu’ndaki evine 26 Kasım 2021 günü sabaha karşı polis tarafından bir baskın düzenlendi. Şu anda Almanya’da bulunan Yeter Polat’ın evinin kapısı koçbaşı uygulanmak suretiyle zorla açılmak istendi.

YETER POLAT'A YÖNELİK POLİS ŞİDDETİNİ KINIYORUZ
YETER POLAT’A YÖNELİK POLİS ŞİDDETİNİ KINIYORUZ

Genel Başkan Yardımcımız alışıla geldiği gibi “terör” propagandası yapmakla suçlanmaktadır. Oysa ki, sağır sultan da biliyorki, Yeter Polat Hak ve Özgürlükler Partisi üyesidir ve partimizin 8. Kongresi’nde PM üyeliğine seçilmiştir. Ne Yeter Polat ne de HAK-PAR hiç bir dönemde şiddeti öven tarzda eylem ve söylemlerde bulunmadı bulunmaz da,  partimiz ve  yöneticimiz demokratik, barışçıl mücadeleyi benimsemiş ve halen legal olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Yöneticimizin yasal ve meşru olmayan hiçbir eylem ve söylemi söz konusu değildir.

Şayet ilgili mahkeme, yöneticimizin ifadesini almak istiyorsa bir tebligat gönderme yoluna gitmesi yeterli olacaktı. Polis şiddeti ve gece baskınları korku iklimini hakim kılma girişimidir ve aynı zamanda bir insan hakları ihlalidir.

Genel Başkan Yardımcımız Yeter Polat’a yönelik girişilen bu ev baskınını ve iddia edilen suçlamaları reddediyor, kınıyoruz.
27 Kasım 2021

HAK-PAR BASIN BÜROSU

About Post Author