GÜNCEL

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PARTİSİ(HAK-PAR) 17. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA ANKARA’DA DAYANIŞMA YEMEĞİ DÜZENLEDİ

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PARTİSİ(HAK-PAR) 17. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA ANKARA’DA DAYANIŞMA YEMEĞİ DÜZENLEDİ

 

Hak ve Özgürlükler partisi( Hak-Par) 17. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla 23 Şubat 2019 günü Demonti otelde dayanışma gecesi düzenledi.

 


Gecede Genel Başkan Refik KARAKOÇ, Başkanlık Kurulu Üyeleri ve Ankara İl Örgütünün hazır bulunduğu etkinliğe, Özgürlük Yolu Vakfı Genel Başkanı ve eski Genel Başkanımız Kemal BURKAY, Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza SÜMER ve Azime ARIKAN, Doğal Yaşam Derneği Başkanı Yıldırım KAYA, Alternatif Düşünce Derneği Başkanı Fazilet ÇULHA, Sayın Talat İNANÇ, sayın Yüksel AVŞAR  katılım sağlayanlar arasındaydı.

 

Genel Başkan Refik KARAKOÇ yaptığı açış konuşmasını Kürdçe yaptı. Kısaca Türkçe ile tekrarlayarak  aşağıdaki konulara değindi.

 

“HAK-PAR; şiddetin karşısında olup  barışın, huzurun ve özgürlüğün bu ülkede yerleşmesi için kurulmuş bir partidir. Gerek PKK’nin silahlı mücadelesi gerek Türkiye’nin şiddet, ret ve inkar politikasında ısrarcı olması; toplumun tüm kesimlerini bir şiddet sarmalı içerisine itmektedir. Mevcut siyasi partiler ve anlayışları ise çözüm üretememektedir.

Bu nedenle yeni arayışlar başladığı görülmektedir. HAK-PAR’ın rolü bu noktada önemlidir. 

Biz; kavgasız, gürültüsüz, demokratik yol ve yöntemlerle sorunun çözülmesi gerekliliğinde ısrarcıyız. Bu çözümün adı da “Demokratik-Eşitlik Temelinde Federasyondur” 

Madem kardeşiz deniliyor o halde kardeşlik hukukunu işleterek, 19 kere değiştirilen Anayasayı bir daha değiştirerek bu sistemi oturtalım.

Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Kısa bir süre sonra seçime katılmak için gerekli olan örgütlülüğünü de tamamlayacak olan Partimiz, her platformda, en yüksek sesle bu düşünceleri dile getirmeye devam edecektir. Partimiz, huzurun, barışın ve demokrasinin bu ülkede yerleşmesi için üzerine düşen görevi yerine getirecektir.”  ifadelerini dile getirdi. 

 

Etkinlik, müzik dinletisi ve davul-zurna eşliğinde çekilen halaylar ile devam etti.

 

 

HAK-PAR

Ankara İl Başkanlığı

About Post Author