Kurban Bayramı özgürlüğe, barış ve huzura vesile olsun
Bu yıl da Kurban Bayramı kutlanırken hem İslam âlemi hem de dünya huzur ve barış içinde değil.
Neredeyse tüm İslam coğrafyasını saran savaşlar, etnik boğazlaşmalar, mezhep çatışmaları ve terörist faaliyetler devam ediyor.
Suriye’de, Irak’ta, Sudan’da olduğu gibi pek çok Müslüman ülkede on binlerce insan yaşamını yitiriyor, kentler yıkılıyor, kitleler mülteci duruma düşüyor.
Sorunları barışçıl yollarla, diyalogla adil çözüme kavuşturamayan zalim yöneticiler halkı da felaketlerin eşiğine, açlığa, yoksulluğa sürüklüyor.
Allah yolunda, hem malından hem de canından fedakârlık göstermek mesajını içeren Kurbanın İslam coğrafyasını saran bu karanlık atmosferi dağıtmaya vesile olmasını diliyoruz.
Ve yine diliyoruz ki; vicdansız, despot, zalim yöneticiler yerini, adil, demokrat, barışçıl yöneticilere, gerici, dikta rejimleri yerlerini çağdaş düzenlere bırakır. Halk da Kurban bayramını huzur ve güvenlik içinde kutlar.
Türkiye’de de halk Kurban Bayramını yaşanan finansal kriz nedeniyle daha yoksullaşmış olarak karşılıyor.
Kürt sorunundan kaynaklanan çatışmalar devam ediyor. Türkiye’yi yönetenler ne Kürt meselesini, ne Alevi meselesini, demokratikleşme taleplerini ne de diğer yapısal meseleleri adil, makul, çağdaş bir çözüme kavuşturma çabası içinde değiller.
Öyle olsa da bir gün bu topraklarda da halkın bayramlarını barış, özgürlük, huzur ve güvenlik içinde, kutlayacak günlerin geleceğine inanıyoruz.
Hak ve Özgürlükler Partisi olarak Türkiye’de de Kurban Bayramının sorunların çözümüne kapı aralamasına, barışın ve huzurun, özgürlüğün egemen olmasına vesile olmasını diliyor, tüm inananların Kurban Bayramını kutluyoruz.
20.08.2018
HAK-PAR
BASIN BÜROSU