GÜNCEL

Kurban bayramı sevincini özgürlük bayramı coşkusu takip etsin. Bayramınız Kutlu Olsun

 

 

Ortadoğu savaş, etnik ve mezhepsel boğazlaşmalarla kan ve yıkım içindeyken İslam dünyası kurban bayramını kutlamaya hazırlanıyor.

Ne yazık ki her bayramı acı içinde geçiren bölgede sürekli olarak gerilim, çatışma ve savaş üreten, 100 yıl önce emperyalist çıkarlar esas alınarak gerçekleştirilen statükodur.

Bu statüko aynı zamanda Kürdistan’ın bölünüp, bölge devletleri arasında paylaştırılması ve

Kürtlerin statüsüz bırakılması ile şekillenmiştir.

Talana, sömürüye dayalıdır, kanlıdır, kirlidir ve adaletsizdir.

Kürt/Kürdistan sorunu başta olmak üzere, bölgede çatışmalara kaynaklık eden sorunlara adil çözümler üretilmeden, bölgenin gerçeklerini esas alan yeni- adil bir statüko oluşmadan barış da huzur da gerçekleşmeyecektir.

Emperyalistlerin kendi çıkarlarına göre oluşturduğu ve bölgesel işbirlikçi devletlerin de ortak edildiği Kürt karşıtı statüko kutsal değildir.

Bu durum değişmelidir. Zira değişmedikçe bölgede yaşayan bütün halklar kardeşçe, barış ve huzur içinde bayramlarını kutlayamayacaktır.

Ortadoğu yeniden şekillenirken Kürt Federe Bölgesi, 25 Eylülde referanduma gidecek ve kendi kaderini barışçıl yollarla tayin edecektir.

İnanıyoruz ki Kurban bayramı sevincini özgürlük bayramı coşkusu takip edecektir.

HAK-PAR olarak özgürlüğe susamış halkımızın sevincini, mutluluğunu, coşkusunu tüm komşu halklarla, adaletten, barıştan, kardeşlikten yana tüm insanlarla paylaşıyor, herkesin Kurban bayramını kutluyoruz

31.08.2017

HAKPAR BASIN BÜROSU

About Post Author