GÜNCEL

Fehmi Demir; Ülkemiz Kürdistan’dır

Fehmi Demir; Ülkemiz Kürdistan’dır

 

HAK-PAR Genel başkanı Fehmi Demir’in Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Elazığ, Dersim illerini kapsayan gezisi sona erdi.

Mardin’in Kızıltepe ilçe teşkilatının açılışına katılmak vesilesiyle başlayan gezi dolayısıyla Urfa ya giden Fehmi Demir, burada partililerle görüştükten sonra Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine uğramış, ilçe teşkilatının açılışını yaptıktan sonra da Diyarbakır’a geçmişti.

Diyarbakır’da 3 Mart 2015 tarihinde PAK, KDP Bakur, KDP-T temsilcileriyle bir yemekte buluşmuş ve ardında 4 Mart 2015 tarihinde Diyarbakır HAK-PAR il Örgütünde üyelerle sohbet toplantısı düzenlemişti.

Diyarbakır İl örgütünde partililerle sohbet eden Fehmi Demir Türkiye’nin seçim sürecine girdiğine dikkat çekti, HAKPAR olarak bu süreci Kürt halkının lehine değerlendirmek, Kürt/Kürdistan sorununun çözümüne yönelik olarak sundukları FEDERAL çözüm önerisini gündemleştirmek istediklerini anlattı.

 

Fehmi Demir “FEDERAL çözüm” önerisini gündemleştirmek bu gün çok daha önemli ve anlamlı bir hale gelmiştir. Rejimim, sömürgeci, Kürt karşıtı, asimilasyoncu, tutumuna karşı olmak kadar, Kürt kimliğinin anayasal güvenceye alınmadığı, ilkokuldan üniversiteye kadar ana dilde eğitimin resmen kabuk edilmediği, Kürtçenin Türkçenin yanı sıra resmi dil olarak tanınmadığı bir ülkede Kürt seçmenlerini “ortak vatan”,”demokratik ulus” gibi söylemlerle “Türkiyeleştirme ” politikalarının malzemesi haline getirmeye karşı durmak da gerekir. Bu nedenle Kürtlerin kendi topraklarında kendi kendilerini yönetme talebinden vaz geçmediklerin, asla da vazgeçmeyeceklerini güçlü bir sesle ilan etmek gerekir.

Bu ses bu gün HAK-PAR dır.

Bizim ülkemizin adı ortak vatan değil Kürdistan’dır, Ulusumuzun adı demokratik ulus değil Kürt ulusudur.

Kürt sorununu çözmek isteyenler, bu konuda proje üretenler bu gerçeğin karartılamayacağını bilmeleri gerekir.”dedi

Her HAK-PARlının içinde bulunduğumuz koşuların hassasiyetini gözeterek parti politikalarının kitlelere ulaşması için özveride bulunması gerektiğini anlatan Fehmi Demir “tüzük bir partinin iç hukukudur. Herkes bu hukuka riayet etmelidir.”Diyerek,Parti tüzüğünde yer alan “üyenin görevleri” bölümünü aktardı ” Parti üyeleri, parti programına ve tüzüğüne uymak; amaca uygun davranmak; organ kararlarını ve bildirgelerini eksiksiz yerine getirmek; üstlendiği parti görevlerini sorumluca yerine getirmek; üyeler ve organlar arasında gerekli saygınlığı yaratmak; ayrımcılığa meydan vermemek; hiçbir kişi, çevre, düşünce ve inanç gurubuna imtiyaz tanımamak; partinin çoğulcu demokratik karakterinden dolayı azınlık haklarına saygı duymak ve korumak göreviyle mükelleftirler. “

 

Daha sonra parti çalışmaları ve aday adayları ile ilgili faaliyetler hakkında bilgi alan Genel Başkan Fehmi Demir Muş’a gitmek üzere İl örgütünden ayrıldı.

Muş Konuklar Beldesini ziyaret eden Fehmi Demir, Belediye Başkanı Mahmut Subaşı ve Belediye Meclis üyeleri tarafından karşılandı. Beldiye binasını giden Fehmi Demir ve heyeti belediyenin çalışmaları ve sorunları hakkında bilgi aldı. Heyette; Genel Başkan yardımcıları Arif Sevinç ,İhsan Durak ile Diyarbakır il başkanı Vasıf Kahraman ve il yöneticisi Selahattin Yalçın yer aldılar.

Belde ziyaritini tamamlayan Demir Dersim’e gitmek üzere beldeden ayrıldı.

Kovancılar ve Karakoçan’da partililerle yapılan kısa görüşmelerin ardından 6 Mart 2015 tarihinde Dersim il örgütünde üyelerle buluşan Fehmi Demir, öncelikli ihtiyacımız daha çok üye, daha çok örgüt ve daha çok eylem ve etkinliktir. Doğru ve gerçekçi bir programımız, zengin demokratik deneyimiz, sırtımızı dayadığımız onurlu bir geçmişimiz var. Şimdi yapılması gereken halka gitmek, halkla bütünleşmektir. Seçim süreci bunun önemli araçlarından biridir. Sizleri,Tüm HAKPAR’lıları seferber olmaya çağırıyorum” dedi.

 

Dersim de yapılan toplantının ardından Elazığ’a geçen Fehmi Demir İl örgütüne uğradı, İl başkanı ve partililerle kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Daha sonra Gaziantep il örgütünde partililerle buluşmak üzere Elazığ’dan ayrıldı.

Geceyi Gaziantep’te geçiren Fehmi Demir 7 Mart 2015 tarihinde saat 12:00 de parti il örgütünde yapılan toplantıya katıldı, partililerle sohbet etti, genel seçim ile ilgili ilde yapılan hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

Fehmi Demir genel siyasi değerlendirmelerini bitirdikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü; ”Seçim süreçleri hem siyasi partiler hem de siyasi kadrolar için sınav dönemleridir. Büyük laflar eden kadroların nasıl savrulduğunu, “Büyük dava”lar için mangalda kül bırakmayanların, küçük, şahsi hesaplarla nasıl küçüldüklerini göreceğiz. Bir birine zıt kadroların nasıl kol kola girdiklerine tanık olacağız. Bu süreçlerde “Takke düşer kel görünür”

Bu gün şu partide yarın başka bir partide sahneye çıkanlara halk yüz vermeyecektir.

Biz HAK-PAR olarak kararlı ve istikrarlı olarak yolumuza devam edeceğiz. Geleceğin demokratik, özgür, refah ve barış içinde yaşayan toplumunu sabırla öreceğiz. İşimiz zor ama kararlıyız, artık geleceğe daha umutla bakabiliyoruz. Artık HAKPAR zamanıdır diyoruz.”

 

 

 

 

About Post Author