GÜNCEL

SOHRAM-DER ZİYARET EDİLDİ

Genel Başkanımız Latif Epözdemir, Genel Başkan Yardımcılarımız Yeter Polat, Abdullah Çelebi ve Özgürlük Yolu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Arif Sevinç merkezi Diyarbakır’da bulunan SOHRAM-DER‘i ziyaret etti.

SOHRAM-DER Başkanı Yavuz Binbay, 20 yıl önce kurdukları derneğin bölgede yaşayan şiddet mağdurları için sosyal hizmet ve rehabilitasyon desteği sunduğunu, bunun yanı sıra eğitim bursları ile ücretsiz kurslar düzenlediklerini, eğitim başta olmak üzere için çok yönlü bir sosyal yardım faaliyeti yürüttüklerini vurguladı.

HAK-PAR Genel Başkanı Latif Epözdemir ise yeni dönemde, coğrafyamızda yaşayan azınlıkların; bireysel, grupsal ve toplumsal hak ve özgürlüklerinin teminat altına alınması konusunda daha güçlü bir çaba içerisinde olacaklarını, anayasal düzlemde devletin ve toplumun çok kültürlülüğe, çok dilliliğe, çok dinliliğe, çok sınıflılığa göre yeniden yapılandırılması yönünde en geniş toplumsal kesimlerin katılımını sağlayarak yeni tartışmalar örgütleyeceklerini ifade etti. Karşılıklı görüş alışverişinde devam eden ziyaretten memnunluk duyduğunu belirten Binbay, yeni yönetime başarılar dileyerek her türlü dayanışma ve desteği sunacaklarını beyan etti.

HAK-PAR Basın Bürosu

About Post Author