GÜNCEL

HAK-PAR’ın seçim çalışmaları devam ediyor

HAK-PAR, Adana Toplantısı

HAK ve Özgürlükler Partisi’nin seçim çalışmaları devam ediyor.

HAK-PAR heyeti 24 Ocak Cuma günü parti otobüsüyle Adana’da kent içinde geniş bir tur atarak halkı Kürtçe ve Türkçe yapılan anonslarla selamladı. Daha sonra Parti İl Merkezi’ne geçilerek partililer ve konuklarla sohbet edildi.

 

25 Ocak Cumartesi günü ise Tarsus ve Mersin ziyaret edildi, kent içinde dolaşarak halk selamlandı. Ne yazık ki Mersin’de heyet bir kaza geçirdi. Parti otobüsü kent içinde bir kavşakta kırmızı ışıkta beklerken hızını düşürmeyen bir tır otobüse arkadan çarptı. İki arkadaşımız yaralandı ve otobüs önemli hasar gördü. Olay yerine gelen ambulansla yaralı iki kişi yakındaki hastaneye götürüldüler ve ayakta tedavi edildikten sonra geri döndüler. Polis olay yerinde gerekli araştırmayı yapıp rapor tuttuktan sonra HAK-PAR heyeti Adana’ya döndü.

HAK-PAR Adana İl Örgütü 25 Ocak cumartesi akşamı dayanışma amaçlı yemekli bir toplantı düzenlemişti. Yemeğe 200 dolayında partili ve konuk katıldı. HAK-PAR Adana İl Başkanı Mehmet Ali Keştan yaptığı açış konuşmasının ardından Genel Başkan Kemal Burkay’ı konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet etti.

Burkay, Kürtçe olarak konukları ve partilileri selamlayarak şöyle dedi: “Bir hafta kadar önce Diyarbakır’da idik ve orada Partimizin bölgedeki belediye başkanı adaylarını açıkladık. Şimdi de Adana ve çevresi için bazı adaylarımızı açıklayacağız. Adaylarımız elbet bundan ibaret değil, aday tespiti çalışmalarımız sürüyor.”

Burkay daha sonra Türkçe olarak sürdürdüğü konuşmasında yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak partisinin çalışmalarından özetle söz etti ve şöyle dedi: “Biz Hak ve Özgürlükler Partisi olarak bu seçimlere katılıyoruz. Amacımız sesimizi kitlelere ulaştırmak ve halkın desteğini almaktır. HAK-PAR farklı bir parti, halkın taleplerine uygun bir programa sahip. Biz Kürt sorununun eşitlik temelinde çözümünü istiyoruz ve bunun biçiminin federasyon olduğunu söylüyoruz. Türkiye federal bir sistemi benimsemeli. Kürtçe Türkçenin yanı sıra resmi dil olmalı. Biz Alevi sorununun da inanç özgürlüğü ilkesine uygun şekilde, Alevilerin haklı talepleri karşılanarak çözülmesini istiyoruz. Bunun gibi, Avrupa standartlarında ileri bir demokrasiden yanayız. Tüm temel hak ve özgürlükler bu ülkede de tanınmalı. Kadın ve işçi hakları da AB standartlarında olmalı. Biz aynı zamanda sorunların barışçı çözümünden yanayız. Bu nedenle de “çözüm ve barış sürecini” destekliyoruz. Bir yıldan beri silahlar susmuş durumda ve kan akmıyor. Bu iyi bir şey. Biz silahların tümüyle bırakılmasından yanayız. Aynı zamanda Kürt halkının tüm temel talepleri karşılanarak bu sorun çözülmeli.”

Burkay konuşmasında son siyasi krizden söz ederek şöyle dedi: “Son dönemde yolsuzluk ve rüşvet operasyonları nedeniyle ortam bir hayli ısındı. Hükümet ise yolsuzluk suçlamasının bahane olduğunu söylüyor ve yapılanları devlet içindeki bir “paralel yapı”nın kendisine yönelik darbesi olarak niteliyor. Biz yolsuzluk ve rüşvet suçlamasının yargı tarafından araştırılmasının engellenmemesini, öte yandan eğer devlet içinde hükümete tuzak kurmaya yönelmiş bir paralel yapı varsa bunun da yine yargı tarafından araştırılmasından yanayız. Yani her iki durumda da hukuk işlemeli. Ama bize göre sorunun temel çözümü demokrasi ve şeffaflıktadır. Gerçekten demokratik ve şeffaf bir ülkede yolsuzluk yapmak zordur ve böyle ülkelerde devlet içinde gizli, komplocu örgütler oluşmaz.”

Burkay daha sonra HAK-PAR’ın bölgedeki il belediye başkan adaylarını tanıttı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı: Arif Sevinç

Mersin  Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı: Hüseyin Özdemir

Antakya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı: Feride Göçmen Tek

Osmaniye Belediye Başkan Adayı: Baki Akar

Burkay konuşmasının son bölümünde partili arkadaşlarını partiyi kitlelerle tanıştırmak ve seçimlerden başarıyla çıkmak için canla başla çalışmaya, seferber olmaya çağırdı. Burkay aynı zamanda Parti dostlarına ve yurttaşlara seslenerek şöyle dedi: “Oyunuzu verirken, bu partinin seçimi kazanma şansı yok deyip güçlüler arasında bir tercihe yönelmek yanlış olur. Önemli olan kimin doğru bir politikayı ve sizin taleplerinizi savunduğudur. Kim Kürt sorununun, Alevi sorununun adil çözümünden yana, kim gerçek bir demokrasi istiyor, buna bakmalı. Güçlü diye yanlış siyasete oy vermenin ne yararı var? Doğru siyaset izleyen partiyi güçlendirecek olan da sizsiniz.”

Daha sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Özdemir kısa bir konuşma yaptı ve şöyle dedi: “Ben doğru bir politikayı temsil ediyorum ve kazanmak istiyorum; bu nedenle sizin desteğinizi istiyorum.”

Gecede Batı Kürdistan Kürtlerinin (Suriye Kürtleri) oluşturduğu bir müzik grubu Kürtçe şarkılar söyledi ve Kürtçe-Türkçe şiirler okundu. Şiir okuyanlardan biri de yaşı 80’i aşmış yurtsever Ehmedê Kurd idi.

Gece sıcak bir havada, coşku içinde sona erdi.

25 Ocak, 2014

HAK-PAR Basın Bürosu

About Post Author