GÜNCEL

KURBAN BAYRAMI İSLAM ÂLEMİNE KUTLU OLSUN

İslam âleminin kurban bayramını kutlamaya başladığı şu günlerde ne yazık ki ülkemiz ve bölgemizde acımasız bir şiddet ve savaş devam ediyor. Savaşın ve şiddetin acımazsızca sürdüğü bölgemiz adeta kan gölüne dönüşmüş durumda. Bölge halkları savaş ve şiddetin sarmalında kendi bayramlarını dahi özüne uygun şekilde kutlama şansından yoksun yaşamaktadırlar.

Bayram sevinci yerini yas ve matemlere bırakmış durumda. Bu durumun sorumluları kuşkusuz ki sorunların çözümünü savaş ve şiddette gören, her sorunu korku salarak, çatışma çıkararak ve kan dökerek çözebileceklerini sanan ve şiddeti amaç edinmiş şer güçleridir.

Ülkemizde de şiddet ve çatışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Halkımız iki ateş altında ölüm kalım mücadelesi veriyor. Onlarca aile bölgedeki çatışma ve gerilimden uzaklaşmak ve çatışmasız bir ortama sığınmak için yerinden yurdundan göç etmek zorunda kaldı. Kürdistan’da kentler ve köyler boşalmakta, hayat korku ve panik içinde geçmektedir.

Biz Hak ve Özgürlükler Partisi / HAK-PAR olarak yıllardır çatışan taraflara sesleniyoruz. Bu tuttuğunuz yol, yol değil. Hiç bir sorun çatışarak, savaşarak ve kan dökerek çözülemez. Uğrunda ölecek ya da öldürecek kadar kutsal olan hiçbir meram olamaz. Gerilim, şiddet, korku ve savaş çözüm değildir. Çözüm çatışmadan, şiddet ve savaştan uzak barışçı ve demokratik bir ortam yaratarak elde edilebilir..

Silahlar susarsa ancak sevinçler çoğalabilir.

Bu bayram vesilesi ile savaş ve şiddetten medet uman kesimlere tekrar sesleniyoruz. Gelin henüz vakit varken gerçek ve kalıcı bir barışı kurmak için şiddetten vazgeçin. Sorunları tartışarak ve müzakere ederek demokratik yollarla çözme olanağı ve fırsatı sağlayın. Halk kitlelerinin yararına olan bu çatışmaların ve şiddetin biran önce sonlandırılmasıdır. Şiddetten ve çatışmalardan vaz geçin ki daha fazla analar ağlamasın. Unutmayın ki Şiddeti ve gerilimi tırmandırmak kimseye yarar getirmez.

Umarız ve dileriz ki, ülkemizde, gelecek günlerde bayram tadında, sevinçlerle, mutlu ve huzurlu bir yaşam kurulsun. Özgür ve demokratik bir yaşam için, eşit, adil ve onurlu bir yaşam için, barış içinde bir arada yaşayabilmek için savaşı ve şiddeti sonlandırmak gerekir. Doğru olan, hayırlı olan budur. Ancak şiddet ve çatışmalar yok olursa hayat normale dönebilir. Hayat normale dönerse sorunların çözümü kolaylaşır.

Bu dileklerle İslam âleminin kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Refik KARAKOÇ
Hak ve Özgürlükler Partisi/ HAK-PAR
Genel Başkanı

About Post Author