GÜNCEL

Hak-Par İzmir İl örgütü dayanışma gecesi yapıldı

Hak-Par İzmir İl örgütü dayanışma gecesi yapıldı.

Hak-Par İzmir İl örgütü dayanışma gecesi Ciğli Belediyesi Düğün Salonu’nda yapıldı.

14 Mayıs 2016 tarihinde yapılan ve Genel başkan Refik Karakoç ile PM üyelerin de katıldığı dayanışma gecesinin sunuculuğunu Nasır Söylemez yaptı.

Dayanışma Gecesinin açılış konuşmasını yapan İl başkanı Said Demir konuklara HAK-PAR‘a gösterdikleri dayanışma ve ilgi için teşekkür etti.

 

Daha sonra mikrofona davet edilen Genel başkan Refik Karakoç Kürtçe kısa bir konuşma yaptı.

Karakoç konuşmasında HAK-PAR’ın başta Kürt halkı olmak üzere, demokrasiden, özgürlüklerden, barıştan yana kesimlerin temel taleplerini, hak ve özgürlükleri kararlıca savunan tek parti olduğunu söyleyerek; “Biz Türkiye’nin en temel sorunu olan ve tüm diğer sorunları etkileyen Kürt sorununa gerçekçi çözüm öneriyoruz.

Bu federal çözümdür.”dedi.

Karakoç sözlerini şöyle sürdürdü;

“Kuşkusuz Türkiye’nin çok uluslu, çok renkli yapısına uygun yeniden yapılanması kararlı, sabırlı bir mücadeleyi gerektirmektedir.

Doğru, barışçıl ve demokratik bir siyaset etrafında en geniş kesimler buluşmalıdır.

Değişimi gerçekleştirebilecek bir enerjinin ortaya çıkarılması bu buluşmaya bağlıdır.

HAK-PAR ‘a gösterilen her dayanışma, Kürt sorununun barışçıl demokratik çözümünü sağlamaya, özgürlükleri ve demokratikleşmeyi geliştirmeye verilen destek anlamına gelmektedir.

Bu gün bu salonu dolduran tüm misafirlere gösterdikleri dayanışma için Partim ve İl örgütüm adına teşekkür ederim.”

Çok sayıda siyasi parti ve STK temsilcisinin de katıldığı dayanışma gecesi, Kürt sanatçılar Fırat Başkale ve Nilüfer Akbal’ın coşkulu anlar yaratan performanslarıyla, stranlar ve halaylar eşliğinde devam etti.













About Post Author