GÜNCEL

NEWROZ KUTLU OLSUN! ÜLKEMİZE ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ GELSİN!

NEWROZ KUTLU OLSUN!

ÜLKEMİZE ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ GELSİN!

Değerli halkımız,

Bir kez daha 21 Mart geldi. Bahar başlangıcı ve Newroz bayramı…

Bugün Kürt halkı için umudun ve yenilenmenin günü, özgürlük sembolü.

 

Binlerce yıl önce atamız Kawa böyle bir günde zorba kral Dehak’a başkaldırmış, halkımızı onun zulmünden kurtarmıştı. Bu nedenle 21 Mart bizim için değerlidir, bayramdır.

Ama, ne yazık ki, binlerce yıl sonra, bugün de içinde bulunduğumuz koşullar son derece kötü. Halkımız yüzlerce yıldır ağır bir baskı ve sömürü ile yüz yüze. Ülkemiz yeraltı ve yerüstü kaynakları bakımından çok zengin olmasına rağmen, insanlarımız işsiz ve yoksul.

Ülkemizi kendi elimizle yönetemiyoruz.

Hatta güzel dilimizi, Kürtçeyi her alanda özgürce kullanamıyor, anadilimizle eğitim göremiyoruz.

Bu nedenle bugün de özgür ve insanca bir yaşam için mücadele ediyoruz.

Kürt sorunu eşitlik temelinde adil bir çözüme ulaşmadığı için giderek ağırlaştı, Türkiye de barış yüzü görmedi.

Daha öncesi bir yana, son 30-40 yıl da kavga dövüşle geçti. Ama savaş, büyük bedellere mal olmasına rağmen, ne devlet ne de Kürt tarafı bakımından bir çözüm olmadı

Son dönemde çatışmalar zaman zaman durdu, Kürt sorununun diyalog yoluyla, barışçı yöntemlerle çözülebileceğine dair umutlar oluştu. Ne yazık ki bu gerçekleşmedi. Bugün bir kez daha ülkemizde kirli bir savaş yaşanıyor.

Önceki yıllarda savaş yüzünden binlerce Kürt köyü boşaldı, viran oldu, milyonlarca insanımız göç etti. Şimdiyse, Kürt kentlerine taşınan savaş yüzünden kentlerimiz yakılıp yıkılmakta, paha biçilmez bir tarih yok olmakta, binlerce kişi yaşamını yitirirken, yüz binler göç etmekte ve perişan olmakta.

Biz Hak ve Özgürlükler Partisi olarak, “hendekler savaşı” da denen bu savaşı manasız, amaçsız ve tam bir yıkım olarak görüyoruz. Savaş barışçı siyasetin yolunu da kapamakta.

Bu savaş Kürt halkının savaşı değil, en çok da Kürtlere zarar vermekte, iç ve dış savaş yanlılarına yaramakta.

Savaş kötü etkilerini Batı’da da göstermekte. İstanbul ve Ankara’daki son terör olayları, sıklaşan ve büyük can kayıplarına yol açan patlamalar bunun örneği.

Bu nedenle PKK bir an önce elini silahtan çekmeli ve barışçı siyasete yolu açmalıdır. Devlet de baskı ve şiddet yöntemlerini tümüyle terk etmeli, operasyonları durdurmalı ve Kürt sorununu eşitlik temelinde, federal biçimde çözmelidir.

Değerli halkımız!

Böylesine ağır, acılı bir dönemde de yine Newroz bayramınız kutlu olsun!

Umut ediyor ve diliyoruz ki bir an önce ülkemize özgürlük ve barış gelsin.

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PARTİSİ

HAK-PAR

21 Mart 2016

About Post Author