GÜNCEL

KÜRDİSTAN BÖLGE BAŞKANI SAYIN MESUT BARZANİ ANKARA’DA İDİ

KÜRDİSTAN BÖLGE BAŞKANI SAYIN MESUT BARZANİ

ANKARA’DA İDİ

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Sayın Mesut Barzani ve beraberindeki heyet dün ve bugün Ankara’da idi. Sayın Barzani Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı ile görüşmeler yaptı. Görüşmeler sırasında Kürdistan Bayrağı’na yer verilmesi ilk kez olmaktaydı ve bu yeni, önemli bir adımdı.

 

Bugün (10 Aralık’ta) Kürt partilerinin temsilcileri, konuk olduğu JW MARRİOTT Otel’de kendisini ziyaret ettiler. HAK-PAR adına heyet olarak Genel Başkan Vekili Necati Bayram, Başkanlık Kurulu Üyesi Derviş Korkmaz ve ben görüşmede yer aldık.

Sayın Barzani Ankara’yı ziyaret nedeni, görüşme konuları ve Kürdistan’daki durumla ilgili bilgi verdi. Parti başkan ve temsilcileri de kendisine hoş geldin dediler ve bu ziyaretin önemine değindiler. Sayın Barzani gelen bazı soruları cevapladı. Şu anda Kuzey’de Kürt kentlerinde süren çatışmanın iki halkın ilişkileri bakımından taşıdığı risklere, yol açabileceği zararlara değindi ve Silahların susması, sorunun diyalog yoluyla çözümü için temennilerini dile getirdi. Aynı zamanda diyalogda tüm Kürt partilerinin, Kürt aydınlarının oynayabileceği rolün önemine işaret etti.

Bu gün akşam Sayın Barzani ve beraberindeki heyet uçakla Erbil’e döndü.

Kemal Burkay

10 Aralık 2015

About Post Author