GÜNCEL

HÜDA-PAR Heyeti, HAK-PAR Diyarbakır il başkanlığını ziyaret etti

 HÜDA-PAR Kurucu Üyesi Vedat Turgut, İl Başkan Yardımcısı Metin Turan, İl Yöneticisi M.Emin Akyüz ve Gazeteci Hüseyin Yalçın’ın da aralarında bulunduğu bir heyet, 08.01.2015 tarihinde HAK-PAR Diyarbakır il başkanlığını ziyaret etti.

HÜDA-PAR  Heyeti, HAK-PAR  Genel başkan yardımcısı İhsan Durak, Başkanlık Kurulu üyesi Abdullah Çelebi, Parti Meclisi üyesi Turan İl, İl Başkanı Vasıf Kahraman, İl Sekreteri Mustafa Vural ve Parti Üyesi Refik Karakoç tarafından karşılandı.

HÜDA-PAR Kurucu Üyesi Vedat TURGUT ziyaretlerinin sebebinin son zamanlarda meydana gelen ve partilerinin de muhatabı olduğu şiddet olayları hakkında bilgilendirmede bulunmak olduğunu ifade etti.  

Kendilerine ve teşkilatlarına 200 den fazla saldırı olduğunu, onlarca yandaşlarının katledildiğini, bu olayların provakasyonel eylemler olduğunu ve kendilerini provake etmeyi amaçladığını ancak bu oyuna gelmeyeceklerini söyleyen Turgut

“Biz Kürdüz   ve Kürdistan’da yaşıyoruz, buradan gidecek  bir yerimiz yok, ölsek de bu topraklar da öleceğiz” dedi.

 

HÜDA-PAR heyeti  2007-2012 tarihleri arasında kendilerine mensup kurum, esnaf ve kişilere yapılan saldırılar ile ilgili ayrıntılı bir dosyayı da il başkanı Vasıf Kahraman’a sundu.

               HAK-PAR İl Başkanı Vasıf Kahraman Ortadoğu’daki son siyasal olaylara, Türkiye’deki gelişmelere, 6-8 Ekim olayları ve Cizre’deki olaylara değindi.

“Şiddetin hiç kimseye yararı yok. Biz Hak-Par olarak Kürt siyasetinin çoğulculaşmasından memnunuz. Her siyasi çevre bir birini kabul etmeli ve aralarındaki sorunları diyalogla çözmelidir. Sadece provokasyon tespiti yapmak yetmiyor, provokasyonlara gelmemek de, provokasyona zemin hazırlayan söylem ve tutumlardan da kaçınmak gerekir.”diyen Vasıf Kahraman  “Herkes öncelikle sağ duyulu olmalı.

Bu olayların Kürtler arasında kardeş kavgası yaratmaya yönelik olduğu açıktır. Bu kavganın Kürtlere zarar vereceği açıktır. Bu çatışma ve provakatif eylemler Türkiye’de kaostan medet umanlara yarayacaktır. Tüm tarafların bu olayları provokasyon olarak nitelendirmeleri olumludur” dedi. 09.01.2015

About Post Author