GÜNCEL

Bayram Mesajı:

Bölgemizi saran yangının bir an önce sona ermesini,

Ülkemize de barışın ve özgürlüğün bir an önce gelmesini diler,

İyi yürekli insanların bayramını kutlarım

Yeni bir bayrımı yine buruk duygularla yaşıyoruz. Şu kurban bayramı günlerinde Ortadoğu ve İslam dünyası kaynıyor, özellikle Irak ve Suriye’de yıkıcı bir iç savaş yaşanıyor.

Kürdistan halkımız her iki ülkede de saldırı hedefinin merkezinde.

Bu durumun baş sorumluları, bölgenin kaynaklarını talan eden emperyalist ve sömürgeci güçlerle onların yerli işbirlikçileri, ortaçağ kalıntısı krallar ve emirler ve soğuk savaş döneminin kalıntısı öteki diktatörlük rejimleridir. El Kaide ve IŞİD türü barbar terör örgütleri ise halkların sömürüye ve ulusal baskıya karşı mücadelelerini engellemek için kullanılan, dünya egemenlerinin yarattığı bu bataklıkta türeyen zehirli ürünlerdir.

Kürt köy ve kentlerinin ateş altında olduğu, çocuk ve kadınların kıyıldığı, yüzbinlerin göç yollarına düştüğü böylesi acılı bir ortamda hangi onurlu, vicdanlı insan gönül hoşluğuyla bayram kutlayabilir ki!

Bu, sağduyunun, insani değerlerin de adeta göç ettiği; kinin, nefretin, acımasızlığın kol gezdiği bir ortamdır.

Böyle bir ortamda insanları akla, hoşgörüye davet etmek, barıştan söz etmek boş bir çaba gibi görünebilir.

Dünyamıza egemen olan egoizm, güç ve çıkar tutkusu, bunun yol açtığı iki yüzlülük, saldırganlık ve şiddet salgını ne yazık ki insani değerleri, güzel duygu ve özlemleri çaresiz bırakıyor.

Böylesi bir ortamda yine de insanlığın geleceğine olan umudu yitirmeden, barış isteyen, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygılı olan, iyi bir dünya için çaba gösteren insanların bayramını kutlarım.

Bölgemizi saran bu yangının bir an önce sona ermesini, ülkemize de özgürlük ve barışın bir an önce gelmesini dilerim.

Bu dileklerle, barış ve adalet yanlısı iyi insanların kurban bayramını kutlarım!

Kemal Burkay

Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı

 

3 Ekim, 2014

About Post Author