GÜNCEL

Diyarbakır’da HAK-PAR seçim aracına saldırı

Bugün, HAK-PAR’ın 21 LC 755 plakalı anons aracı, saat 13 00 dolaylarında, Ofis İlçesi Belediye Konuk Evi civarında park halinde iken bilinmeyen kişi ya da kişiler tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda aracın sağ ön camı kırılırken anons cihazı ve ilgili aparatı tahrip edildi. Hak ve Özgürlükler Partisi Diyarbakır İl Başkanlığının konuya ilişkin açıklaması şöyle: 

BASINA VE KAMUOYUNA

Bugün, HAK-PAR’ın 21 LC 755 plakalı anons aracı, saat 13 00 dolaylarında, Ofis İlçesi Belediye Konuk Evi civarında park halinde iken bilinmeyen kişi ya da kişiler tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda aracın sağ ön camı kırılırken anons cihazı ve ilgili aparatı tahrip edildi.

Parti aracımıza yapılan söz konusu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

30 Mart seçim kapsamında faaliyet yürüten Parti araçlarımızın saldırıya uğraması ilk değil. 

Benzer saldırılar daha önce birkaç kez Van’da ve Konya bölgesinde gerçekleşmişti.

Defalarca dile getirdik, bir kez daha ifade etmekte fayda var.

Özgür ve demokratik bir seçim yarışı, bütün partilerin her hangi bir engel ile karşılaşmadan, kendilerini özgürce ifade edebilmeleri ile mümkündür. Bir partinin çalışmalarına engel olmak, halkın demokratik tercih haklarına engel olmakla eşdeğerdir. Söz konusu saldırı aynı zamanda demokrasiye, demokratik değerlere ilişkin tahammülsüzlüğün zavallıca bir ifadesidir. 

Parti olarak vandalizme pabuç bırakmayacağız. Her türlü şiddet yöntemini mahkum ediyoruz.

Kamuoyunu bu konuda daha güçlü bir biçimde tutum almaya davet ediyoruz. 23 Mart 2014

Hak ve Özgürlükler Partisi
(HAK-PAR)
Diyarbakır İl Başkanlığı


About Post Author