GÜNCEL

KOMKAR: HAK-PAR`a Yapılan Saldırıları Nefretle Kınıyoruz!

Basın Açıklaması


HAK-PAR`lıların Seçim Çalışmalarına Yapılan Saldırıları Nefretle Kınıyoruz!


– Saldırıların kimseye yararı olmadı, olmaz!

– Şiddet, acizliğin, korkunun ifadesidir!

– Kendisine ve siyasi düşüncesine güvenenler, şiddete başvurmazlar!

8 Mart 2014`te Kürdistan`ın Van ilinde, yine 10 Mart 2014 tarihinde ise, Konya`nın Karatay ilçesinde, yerel seçim çalışmalarını yürüten HAK-PAR üye ve taraftarlarına yönelik saldırılar gerçekleşti. Her iki saldırının BDP`liler tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Van`da, HAK-PAR Van İl Başkanı ve İpekyolu Belediye Başkan Adayı Tayyip Kızılyıldız`a yumrukla, Konya-Karatay`da ise, seçim otobüsüne taşlı-sopalı saldırılar gerçekleştirildi.

Öte yandan, Türkiye`nin kimi il ve ilçelerinde -Aksaray`da, Fethiye`de, Urla`da BDP-HDP`liler bizzat örgütlü saldırılara uğradılar. Sözkonusu saldırıların mağdurları haklı olarak, demokrasiden yana olan herkesin ırkci şiddete tepki vermesini, en başta da hükümetin faillerin bulunması için adım atmasını talep ettiler. Bununla da kalmayıp Avrupa Konseyi`nden seçimler için gözlemci isteyeceklerini açıkladılar. Türk devletinden, hükümetinden güvenli bir seçim atmosferinin oluşmasını, herkesin rahatlıkla siyasi çalışma yapabilmesini isterken, diğer taraftan HAK-PAR`lılara saldırmak, sus-pus olmak tutarlı bir davranış olamaz.

Geçmişte hem yurt dışında, hem de yurt içinde öldürmeye varan şiddet eylemleri gerçekleşti. Onlarca yurtsever hayatını kaybetti. Bu yöntemin, kendileri gibi düşünmeyen örgütlerin çalışmalarına engel olmadığı ve olamayacağı, bizzat saldırı emrini verenler tarafından anlaşılmış olmalı.

Yurtdışında yaşayan Kürdistanlılar olarak, hem HAK-PAR hem de HDP-BDP`lilere yönelik saldırıları lanetliyor, bunun en başta saldırganlar olmak üzere kimseye bir yarar getirmeyeceğini belirtiyoruz. Tüm demokrasi ve özgürlük isteyen güçlerin seslerini yükseltmelerini istiyoruz.

KOMKAR / Almanya
Kürdistan Dernekleri Federasyonu

About Post Author