GÜNCEL

İHSAN DURAK MEZARI BAŞINDA ANILDI

Partimizin Diyarbakır teşkilatı Genel Başkan Yardımcımız Sayın İhsan Durak için mezarı başında bir anma toplantısı düzenlendi.

Çok sayıda partili arkadaşımızın yanı sıra çeşitli çevrelerden yurtsever demokrat kişi ve kurumların da hazır bulunduğu anma toplantısı saygı duruşu ile başladı. Genel Başkanımız Latif Epözdemir’in Kürdçe yaptığı açılış konuşmasında; “Pandemi süresince çok sayıda Kürdistan evladını yitirdik. Çok değerli kadroları kaybettik. Zeynel Abidin Han, Hamit Kılıçaslan, Derviş Akgül, Feyyaz Ekmen, Süleyman Erdem, Behlül Yavuz, Celal Gül ve en son İhsan Durak hepsi de Kürd ulusal hareketinin yetiştirdiği ender ve seçkin kadrolardı. Bu kayıplar Kürd özgürlük mücadele sağlarında yer almış özgürlükçü demokrat ve yurtsever halkımızı derinden üzmüştür. Bu arkadaşlarımız ilk günden son güne dek inançlarını koruyup savunmuşlardır. Bu nedenle bu dostlarımızı görev şehidi olarak adlandırıyorum. Kürd milletinin başı sağ olsun, bize düşen onların bıraktığı mücadele bayrağını yükseklerde tutmaktır.”

Genel başkanımızdan sonra Özgürlük Yolu Vakfı Başkanı Sayın Kemal Burkay’ın Kürdçe – Türkçe mesajı vakıf yöneticisi Hanefi Eren tarafından okundu. Sayın Burkay mesajında; ”İhsan arkadaşımız uzunca yıllar birlikte çalıştığımız yiğit ve çalışkan bir üyemiz. Aynı zamanda da vakfımızın kurucuları arasında yer alıyordu. Onu kaybettik. Ailesine ve tüm dostlarına başsağlığı dilerim.”

Daha sonra eski genel başkanlarımızdan Refik Karakoç ve Kürd siyasetçi İbrahim Güçlü de Kürdçe birer konuşma yaparak İhsan Durak yoldaşımızı andılar.

Hollanda Komkar adına da Düzgün Kaplan kısa bir konuşma yaptı. Kaplan; “İhsan bizim abimizdi. Elli yıldır her koşulda mücadele etti nice badireler atlattı hiç bir zaman inançlarından ödün vermedi. Onu saygı ile anıyoruz.”

Anmaya PAK adına genel başkan yardımcılığı düzeyinde iki konuğun yanısıra birçok yurtsever katıldı. Kürd Demokratik Partisi, Mahmut Erdem, Reya Azadi Vakfı, Almanya Kürd Hak ve Özgürlükler Derneği, Cafer Sterk, HAK-PAR Genel Merkezi ve HAK-PAR Genel Başkanı, Amed Teşkilatı, KOMKAR Genel Merkezi, Said Demir, Memedali Akagündüz, Abdullah Çelebi ve bir çok kişi çiçek gönderdi. Ayrıca çok sayıda mesaj ve taziye mektubu da anma toplantısına ulaştı.

Anmaya İhsan Durak’ın tüm ailesi ve dostları da katıldı.

Amed Teşkilat binasındaki toplantı salonuna İhsan Durak Salonu adı verildi.

Daha sonra Genel Başkanımız Latif Epözdemir’in başkanlığında bir heyet, İhsan Durak’ın işyerine taziye ziyaretinde bulundu.
Anma törenine Mardin ve Bitlis,Adana teşkilatlarımızdan da temsilciler katıldı.

İhsan Durak yoldaşımızın Kürdistan bayrağı ve HAK-PAR flaması ile örtülü mezarına konuklar çok sayıda gül bırakarak mezarından ayrıldılar.

İhsan Durak yıldaşımızın ruhu şad, mekanı cennet olsun.

HAK-PAR BASIN BÜROSU


About Post Author